תודה רבה למשה על כל העזרה בכתיבת הביקורות.

תמיד אהבתי ג'יימס בונד. זאתי סדרת הסרטים מבין האהובות עליי. לכבוד יציאת הסרט החדש וקנית הפרמיום בראפידשייר, החלטתי להתחיל במבצע "ג'יימס בונד". יש לי כבר את כל הסרטים, בגירסאת ה-DVD הישנה שבה רוב הסרטים בקושיי בסטאריאו ועם איכות וידאו זוועתית. כמה מהם הקלטתי בעזרת ה-DVD המקליט שלי באיכות הכי גבהה שהוא יכול (שזה גבהה מאוד), אבל עדיין איכות לא גבהה.
מצאתי את כל הסרטים ב-DVDRip עם AC3 5.1, אבל בסוף התברר שזה בגירסא הישנה והגרועה. לאחר מכן, מצאתי אשכול מטורף שבו נמצאים כל סרטי ג'יימס בונד ב-Blu-ray ששוקל 5 ג'יגה לסרט (100 ג'יגה לכל הסרטים). החלטתי להוריד את גירסא זו. אתם בטח חושבים שאני מטורף, כי 100 ג'יגה זה המון, ועדיף כבר לקנות. אני מקבל את הסרט ב-10 שקלים בדיוק (אני עושה לכולם את העטיפה הזאת והדיסקים של 8.5 ג'יגה עולים 7 שקל), היתרונות הם המחיר בעיקר, ושהאיכות הרבה יותר טובה. החסרון היחידי שאני מצליח להתגבר עליו בקלות, הוא שאין תרגום בעברית. נראה לי שווה מאוד.
התחלתי להוריד את "דוקטור נו", שהוא הסרט הראשון של ג'יימס בונד. לקח יומיים וחצי שבהם המחשב היה דלוק משעה 8 בבוקר עד 9 בערב (כי אין לי עדיין את הפרמיום בראפידשייר). צרבתי, הלכתי לסלון ונדהמתי.
איכות הוידאו: זה ממש מטורף. הסרט נראה כאילו צילמו אותו אתמול. התמונה חדה פי מאה, כבר סרטים ב-HD שיצאו לרשת עם BD5 פחות איכותים. כל המליון נקודות שמופיעות בסרט בגלל שהוא ישן, נעלמו לגמרי. טשטשו אותם ואף-אחד לא שם לב. פה ושם רואים נקודה קטנה או שתיים אבל ממש לא מרגישים. הצבעים נעשו הרבה יותר אנושיים ופחות דהויים. הכנתי לכם כמה תמונות כדי לראות את האיכות. זה לפני השיפור:

וזה אחרי:

ועכשיו, שילוב של שניהם. צד ימין זה אחרי השיפור, וצד שמאל לפני:

פשוט מטורף, הא?
החסרון היחידי שמצאתי בגירסא זו, היה שהסמל של "VOOM HD" קפץ 4 פעמים, היה קצת מעצבן אבל לא הפריע להנאה.
איכות הסאונד: כאן ישנו שיפור הרבה יותר גדול מאשר באיכות הוידאו. במהדורה הישנה, הסאונד בסרט הספציפי הזה היה מונו (ערוץ אחד). כאן, הוא היה DTS מהמם! הרגשתי אפקטים של סרט שנעשה רק אתמול, כל מני צרצורים בסאונד נעלמו, הסאונד נשמע כמו חדש. בגירסא זו השקיעו המון בסאונד, הוא היה בביטרייט די גבהה, מאוד איכותי ובווליום ממש גבהה. כל הבית שלי רעד.
לסיכום, ממש מטורף. הפכו סרט שצולם לפני יותר מ-40 שנה (42 שנה אם אני לא טועה) לאיכות של סרט שצולם לפני מקסימום שנה. נכון, פה ושם רואים טיפה נקודות קטנות שבוקשיי שמים לב אליהם, אבל עדיין, נראה סופר איכותי יחסית לסרט ישן ודי איכותי יחסית לסרט חדש.
הציון שלי לשיפור זה הוא 10 מתוך 10. לא יכול להיות יותר טוב.
ביקורת על הסרט עצמו אכתוב עד מחר בצהריים.
עכשיו, כשאני מתחיל את מבצע ה"ג'יימס בונד" אני אכתוב ביקורת על כל (22 סרטים) הסרטים. עד אמריקה אכתוב בערך 3 או מקסימום 4.
כל הביקורות שלי בפינתי "תהיה ביקורתי!" בכתובת: http://www.qsubs.net...showtopic=13872
תודה רבה למשה על כל העזרה בכתיבת הביקורות.