עבור אל תוכן

חוקי הפורום - נא לקרוא

תמונה

אולי סרטון ההסברה הטוב על ישראל?

• אנא התחבר בכדי להגיב
16 תגובות לנושא זה

#1 Ghost191

Ghost191

כבר זוכרים את השם שלי

• Q-Sync
  • 260 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎22:53

תקדישו לזה 5 דקות של צפייה.

• avrahamcool, rotembal ו as2330 אוהבים את זה

#2 IlanVic

IlanVic

אם אני לא בצוות, אני חייב למצוא חיים

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:14

א. אני לא מצפה מהם להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית.
במדינת ישראל חיים, אם תרצה או לא תרצה, מיליון וחצי אזרחים ערבים שווי זכויות.
בעינהם ההגדרה של מדינה יהודית משמעותה אפליה מבנית נגד האזרחים הערבים.
אפשר לטעון זאת במידה רבה של צדק: בישראל של 2012 יש 42 חוקים ותקנות שמפלים את האוכלוסיה הערבית. לא קם ישוב ערבי חדש מאז קום המדינה, והמדינה משקיעה הרבה פחות כספים בציבור הערבי מאשר בציבור היהודי.
לעזאזל, המדינה אפילו לא עושה את הדבר הבסיסי ביותר שהיא מתחייבת לעשות אל אזרחיה: לאכוף את החוק. אולי שמעת על מה שקורה בישובים הערביים, שפושעים מסתובבים עם כלי נשק ומטילים טרור על האוכלוסיה, יורים באנשים והמשטרה אפילו לא נכנסת לישובים האלה כדי לאכוף את החוק.
ב. אף אחד מהצדדים לא מטיל ספק בלגיטימציה של מדינת ישראל לשרוד.
אבו מאזן, הפרטנר שלנו להסדר שיביא למדינה פלסטינית, וקולות רבים בציבור הפלסטיני שואפים למדינה פלסטינית ליד מדינת ישראל.
איננו מדברים על הסדר מדיני (מעבר להפסקת הירי) קבוע עם החמאס.
ג. הפלסטינים שואפים למדינה עצמאית מאז 1948 ותחילת בעיית הפליטים הפלסטינית.
כרגע הם תחת כיבוש ישראלי, לא ירדני, ישראלי. ירדן התנערה מהשטחים האלה כבר בשנות ה80.
הבעיה היא שהפלסטינים חיים ללא זכויות אזרח. אתה לא מקבל את הרעיון של מדינה פלסטינית וחושב שהשטחים האלה צריכים להיות ישראליים? סבבה. תן אזרחות לפלסטינים והקם מדינה דו-לאומית בישראל. זה ישיג בדיוק אותה תוצאה, והיא מימוש השאיפות הלאומיות הפלסטיניות. באופן אישי אני מעדיף את פתרון שתי המדינות כי זה מה ששני העמים רוצים.
ד. למה מתעסקים כל כך הרבה דווקא במדינת ישראל? כי ישראל היא מדינה דמוקרטית וחלק בלתי נפרד מהעולם המערבי. היא שומרת באופן מרשים את זכויות אזרחיה בגבולות הקו הירוק, אך מחוץ לקו הירוק יש משטר כיבוש צבאי על הפלסטינים. המערב לא יכול לקבל לתוכו מדינה דמוקרטית שעדיין כובשת. לכן המערב מקיים קשרים עם ישראל, אך לוחץ עליה להגיע להסדר מדיני עם הפלסטינים ולסיים את הכיבוש.
אני חושב שאם מדינת ישראל תכריז שהיא לא דמוקרטית יותר או שהיא דמוקרטית ליהודים בלבד אז היא תצא מהמשחק הדמוקרטי, והמערב יתייחס אליה כאל פקיסטן - מדינה פונדמנטליסטית קיצונית עם נשק גרעיני שצריך לחיות איתה בשלום.
ה. אבו-מאזן כבר שנים מתחנן לגשת אל שולחן המשא ומתן ושנגיע איתו להסדר. אנחנו מסרבים. בשנים האחרונות הפכנו לסרבני השלום.
אם ממשלת ישראל הייתה רוצה בשלום, היא הייתה מגיעה מזמן לשלום עם אבו-מאזן.
תפסיקו להיות תמימים. תתעוררו ותראו איפה לעזאזל אתם חיים. לא במדינה שוחרת שלום, אלא במדינה שמתנהגת כמו הביריון השכונתי, מאיימת על העולם הערבי, מחרחרת מלחמה ואומרת למערב "תחזיקו אותי". יש הרבה ערבים שגם הם אינם שוחרי שלום ושגם הם מעוניינים בהמשך הסכסוך, אבל זה לא אומר שאנחנו לא כאלו.

לסיכום, למדינת ישראל אין בעיית הסברה. יש לה בעיית מציאות. אותה יש לפתור.

#3 rotembal

rotembal

Oh by the way which one's pink

• ותיקים
  • 7,056 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:18

צריך לעשות פה כפתור DISLIKE, רק בשביל התגובות של אילן.
  • King James אוהב את זה

#4 charge

charge

LOOK AT MY BANK ACCOUNT

• רשומים
  • 2,902 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:19

לא אילן לישראל יש בעיה של אנשים כמוך
תמונה שפורסמה

#5 N.S

N.S

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 311 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:26

המרצה הביא לך הסבר כ"כ טוב שאתה לא מוכן לקבל...
לצערי, אין אפשרות להזיז אותך מהעמדה שאתה נמצא בה. :mellow:

#6 homer_simpson

homer_simpson

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 395 הודעות

נכתב ב- ‎17/11/2012‏, ‎23:59

א. אני לא מצפה מהם להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית.
במדינת ישראל חיים, אם תרצה או לא תרצה, מיליון וחצי אזרחים ערבים שווי זכויות.
בעינהם ההגדרה של מדינה יהודית משמעותה אפליה מבנית נגד האזרחים הערבים.
אפשר לטעון זאת במידה רבה של צדק: בישראל של 2012 יש 42 חוקים ותקנות שמפלים את האוכלוסיה הערבית. לא קם ישוב ערבי חדש מאז קום המדינה, והמדינה משקיעה הרבה פחות כספים בציבור הערבי מאשר בציבור היהודי.
לעזאזל, המדינה אפילו לא עושה את הדבר הבסיסי ביותר שהיא מתחייבת לעשות אל אזרחיה: לאכוף את החוק. אולי שמעת על מה שקורה בישובים הערביים, שפושעים מסתובבים עם כלי נשק ומטילים טרור על האוכלוסיה, יורים באנשים והמשטרה אפילו לא נכנסת לישובים האלה כדי לאכוף את החוק.
ב. אף אחד מהצדדים לא מטיל ספק בלגיטימציה של מדינת ישראל לשרוד.
אבו מאזן, הפרטנר שלנו להסדר שיביא למדינה פלסטינית, וקולות רבים בציבור הפלסטיני שואפים למדינה פלסטינית ליד מדינת ישראל.
איננו מדברים על הסדר מדיני (מעבר להפסקת הירי) קבוע עם החמאס.
ג. הפלסטינים שואפים למדינה עצמאית מאז 1948 ותחילת בעיית הפליטים הפלסטינית.
כרגע הם תחת כיבוש ישראלי, לא ירדני, ישראלי. ירדן התנערה מהשטחים האלה כבר בשנות ה80.
הבעיה היא שהפלסטינים חיים ללא זכויות אזרח. אתה לא מקבל את הרעיון של מדינה פלסטינית וחושב שהשטחים האלה צריכים להיות ישראליים? סבבה. תן אזרחות לפלסטינים והקם מדינה דו-לאומית בישראל. זה ישיג בדיוק אותה תוצאה, והיא מימוש השאיפות הלאומיות הפלסטיניות. באופן אישי אני מעדיף את פתרון שתי המדינות כי זה מה ששני העמים רוצים.
ד. למה מתעסקים כל כך הרבה דווקא במדינת ישראל? כי ישראל היא מדינה דמוקרטית וחלק בלתי נפרד מהעולם המערבי. היא שומרת באופן מרשים את זכויות אזרחיה בגבולות הקו הירוק, אך מחוץ לקו הירוק יש משטר כיבוש צבאי על הפלסטינים. המערב לא יכול לקבל לתוכו מדינה דמוקרטית שעדיין כובשת. לכן המערב מקיים קשרים עם ישראל, אך לוחץ עליה להגיע להסדר מדיני עם הפלסטינים ולסיים את הכיבוש.
אני חושב שאם מדינת ישראל תכריז שהיא לא דמוקרטית יותר או שהיא דמוקרטית ליהודים בלבד אז היא תצא מהמשחק הדמוקרטי, והמערב יתייחס אליה כאל פקיסטן - מדינה פונדמנטליסטית קיצונית עם נשק גרעיני שצריך לחיות איתה בשלום.
ה. אבו-מאזן כבר שנים מתחנן לגשת אל שולחן המשא ומתן ושנגיע איתו להסדר. אנחנו מסרבים. בשנים האחרונות הפכנו לסרבני השלום.
אם ממשלת ישראל הייתה רוצה בשלום, היא הייתה מגיעה מזמן לשלום עם אבו-מאזן.
תפסיקו להיות תמימים. תתעוררו ותראו איפה לעזאזל אתם חיים. לא במדינה שוחרת שלום, אלא במדינה שמתנהגת כמו הביריון השכונתי, מאיימת על העולם הערבי, מחרחרת מלחמה ואומרת למערב "תחזיקו אותי". יש הרבה ערבים שגם הם אינם שוחרי שלום ושגם הם מעוניינים בהמשך הסכסוך, אבל זה לא אומר שאנחנו לא כאלו.

לסיכום, למדינת ישראל אין בעיית הסברה. יש לה בעיית מציאות. אותה יש לפתור.

לערבים במדינת ישראל יש חיים מעולים בהשוואה לאחים שלהם בעזה !
הם צריכים להודות לנו ... בעזה הם היו מקבלים זין בתחת פה יש להם קופת חולים ביטוח לאומי ועוד
חיים חיי מלך כאן בישראל, אז אני לא רואה שמשתלם להם לחזור לעוני ולחרא למיץ של החרא לעזה
הבעיה העיקרית פה היא הטרור בעזה הם סובלים שם מהם ואוכלים אותה בגדול בגלל ממשל כושל,
אם הם היו בישראל לפחות היו להם זכויות ולא רק זכויות יסוד/טבעיות שגם זה נגזר מהם בסופו של דבר אם הם חיים בעזה...

#7 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎02:23

למה אתה משווה אותם לאחים שלהם בעזה?
הם אזרחי מדינת ישראל ותושבי קבע שלה. הם מיעוט ילידי (שנולד פה). אם אתה מקבל את הרעיון שכל אזרחי מדינת ישראל שווים ולא רק אזרחי מדינת ישראל היהודים שווים, אתה צריך להשוות אותם לאזרחים היהודים של מדינת ישראל.

#8 Arthur Prefect

Arthur Prefect

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 273 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎03:06

אני לא שמאלני וההפך הוא הנכון!

אבל הסרטון הזה גרוע מאוד, הוא מציג דברים בצורה מאוד חד-צדדית ולא אובייקטיבית...
כן, סרט הסברה מעולה, אבל לא סרט שהייתי מציג לאף אחד בשביל ללמוד על המצב במזרח התיכון באמת

#9 Murdock

Murdock

גם אני קצת שלוגי

• חבר של כבוד
  • 10,482 הודעות

נכתב ב- ‎18/11/2012‏, ‎06:53

https://www.facebook...434874853243368

גשם של טילים, פשוט מטורף.
  • King James אוהב את זה

#10 obeh

obeh

כבר לא רוצים לזכור את השם שלי

• רשומים
  • 1,757 הודעות

נכתב ב- ‎19/11/2012‏, ‎16:24

כן, סרט הסברה מעולה, אבל לא סרט שהייתי מציג לאף אחד בשביל ללמוד על המצב במזרח התיכון באמת

אני מאוד מקווה שזאת תגובה צינית נורא..
כי אחד משני דברים התרחש בזמן שצפית, הראשון שלא הבנת על מה מדובר השני הוא שאתה באופן לא מודע תופס השגות שמלניות ומהפה החוצה טוען שאתה לא שמאלני.
כל מה שמובע בסרטון הנ"ל זה נקודת ראות נקיה מדעות לחלוטין ופשוטה נורא.
הלגיטמיות של השטח היא שלנו (אמת ברורה)
המוטו של חמאס (אמת גמורה ניתן לאמת זאת בשניה)
חוסר הרצון להגיע לעמק השווה מהצד הפלסטינאי (אמת גמורה ניתן לאמת זאת בשניה)
חוסר הפשרה של הצד הפלסטיני וקשות עורף (גם כן ברור וניתן לאימות)

שורה תחתונה אין שום דבר בסרטון הזה שהוא לא נכון מבחינת המידע המוצע בו (מלבד הסיכום) הכל אובייקטיבי לחלוטין.
אז אנא ממך הסבר לי מה בדיוק "גרוע" בסרטון הנ"ל ומה בדיוק "לא נכון"?

#11 joepescinof

joepescinof

Cosa Nostra

• רשומים
  • 1,312 הודעות

נכתב ב- ‎20/11/2012‏, ‎02:49

סרטון טוב למי שלא בקיא כמוני תודה Ghost191.

#12 Arthur Prefect

Arthur Prefect

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 273 הודעות

נכתב ב- ‎20/11/2012‏, ‎03:46

כי אחד משני דברים התרחש בזמן שצפית, הראשון שלא הבנת על מה מדובר השני הוא שאתה באופן לא מודע תופס השגות שמלניות ומהפה החוצה טוען שאתה לא שמאלני.

שורה תחתונה אין שום דבר בסרטון הזה שהוא לא נכון מבחינת המידע המוצע בו (מלבד הסיכום) הכל אובייקטיבי לחלוטין.

אתה באמת ובתמים חושב שמי שהכין את הסרטון הזה נקי מדעות וניסה להציג את המצב בצורה הכי אובייקטיבית שיש כמו שהוא בלי להסיט לאף כיוון?

אם כך, אז מצטער, אחד מהשניים הוא נכון: אתה תמים בצורה חריגה או ימני עיוור בצורה רגילה

#13 obeh

obeh

• רשומים
  • 1,757 הודעות

נכתב ב- ‎21/11/2012‏, ‎00:13

אתה באמת ובתמים חושב שמי שהכין את הסרטון הזה נקי מדעות וניסה להציג את המצב בצורה הכי אובייקטיבית שיש כמו שהוא בלי להסיט לאף כיוון?

אם כך, אז מצטער, אחד מהשניים הוא נכון: אתה תמים בצורה חריגה או ימני עיוור בצורה רגילה

האמת אני ימני שרואה 6-6 בניגוד להרבה אחרים.
מצחיק איך בכל מקום יהיה את הבן אדם שיתיחס לעובדות מוגמרות כדבר שניתן לבטל בהינף יד.
מה אני יכול להגיד לך מלבד שאני מאוד מקווה שמתישהו תתעורר למציאות שמקיפה אותך.

#14 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎21/11/2012‏, ‎00:17

מצחיק שמדברים על עובדות בסרטון שאין בו משפט שלא מכיל שקר/סילוף/השמטה.

#15 Arthur Prefect

Arthur Prefect

כבר זוכרים את השם שלי

• רשומים
  • 273 הודעות

נכתב ב- ‎21/11/2012‏, ‎01:00

האמת אני ימני שרואה 6-6 בניגוד להרבה אחרים.
מצחיק איך בכל מקום יהיה את הבן אדם שיתיחס לעובדות מוגמרות כדבר שניתן לבטל בהינף יד.
מה אני יכול להגיד לך מלבד שאני מאוד מקווה שמתישהו תתעורר למציאות שמקיפה אותך.

אני חושש שלא הבנת אותי

הסרטון הוא באמת "אולי סרטון ההסברה הטוב על ישראל", ובאמת רוב מה שנאמר בו נכון עובדתית
אבל זה לא סרטון שאפשר ללמד בעזרתו על המצב במזרח התיכון! הסרטון בוחר להציג רק את הדברים שמשרתים מטרה מסוימת ולא את כל צדדי הסיפור בצורה אובייקטיבית! אתה באמת יכול להתווכח עם זה?

#16 IlanVic

IlanVic

• ותיקים
  • 3,809 הודעות

נכתב ב- ‎21/11/2012‏, ‎01:26

"רוב מה שנאמר בו נכון עובדתית?" אין בו משפט אחד שנכון עובדתית, ויש שם משפטים שהם שקרים מוחלטים.

המשפט הראשון ("ישראל תמיד הכירה במדינה פלסטינית") זה פשוט שקר מטורף שאין לי מושג איך המשכתי לצפות אחריו.

#17 obeh

obeh

• רשומים
  • 1,757 הודעות

נכתב ב- ‎21/11/2012‏, ‎16:49

אני חושש שלא הבנת אותי

הסרטון הוא באמת "אולי סרטון ההסברה הטוב על ישראל", ובאמת רוב מה שנאמר בו נכון עובדתית
אבל זה לא סרטון שאפשר ללמד בעזרתו על המצב במזרח התיכון! הסרטון בוחר להציג רק את הדברים שמשרתים מטרה מסוימת ולא את כל צדדי הסיפור בצורה אובייקטיבית! אתה באמת יכול להתווכח עם זה?

יכול?
בוא נעשה הפרדה נניח בצד אובייקטיביות
מה שנאמר, נכון מבחינה עובדתית?
אם כן אז הטענה שלי תקפה.
אולי אומנם הסרטון מייצג דעה מסויימת ומסביר אותה אבל אין בסרטון הזה שום שקר ולכן הוא בהחלט סרטון הסברה מעולה והוא כן עומד בתנאי הסף להסברה של ההמצב במזרח התיכון.
תשאל למה?
כי הצד השני משקר ללא הרף אז מה שנישאר זה רק האמת שלנו.

לסיכומו של עיניין להתכווח או לא ההצהרה הראשונית שלך לא נכונה במלואה, ניתן להתייחס לסרטון הזה בתור מקור טוב להסברה והוא בהחלט מתאים למטרה שלשמה הוא נוצר.

0 משתמשים קוראים נושא זה

0 משתמשים, 0 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים