ביקורת "המומיות".
נכתב ב- 26/06/2008, 17:00
תתכוננו לביקורת על "הלבוי" לכבוד סרטי ההמשך אשר יצא בקרוב במהלך סוף השבוע.
ועכשיו לביקורת:
ZIPC ביקורות בע"מ מציגים:
ביקורתו של ZIPC
בבמויו של ZIPC
ובכיבו של ZIPC
ביקורת על "המומיה"
כתיבת התסריט ZIPC
בנוגע לאלה שחושבים "מה הוא לקח לפני שהוא כתב את הפתיחה הזאת", תדעו לכם שתמיד רציתי לעשות איזה הקדמה לביקורות שלי, עכשיו סוף-סוף עלה לי רעיון.
מי לא מכיר את המומיות. פגשתי כמה אתמול בקניון. אני ראיתי אותם לראשונה כאשר חבר שלי הביא לי את הסרט הראשון בתור מתנה ליום הולדת שלי. ראיתי את הסרט וישר התאהבתי בו. אני ממש אוהב את הז'אנר הזה. הרבה אקשן, הרבה אימה ומומיות, הרבה הרפתקאות. ידעתי שאני יאהב את הסרט הזה, אבל לא ידעתי שעד כדי כך.
איווי היא חוקרת שעובדת בספריה. אחיה ג'ונתך הוא ארכיאולוג כושל, כאשר אחיה מוצא מפה המובילה ל"מונטיפרה" (כתבתי את זה נכון?), היא ישר מתלהבת ומראה לבוס שלה. הבוס בטעות שורף את המפה, ואז לג'ונתן יש ווידוי קטן על כך שהוא קנה את המפה מאיש שהיה שם ועכשיו הוא בכלא. האיש בכלא, לאחר שאיווי מצילה אותו מעונש המוות, מצטרף למסע שלהם בחיפוש אחר "המונטיפרה". חבורת אמריקאנים מצטרפת, אבל היא לא בעדם. הם יחקרו בנפרד. הם מוצאים את ה"מונטיפרה", חוקרים חוקרים וחוקרים. אבל, במעמקי המונטיפרה, שוכן רוע (עכשיו זה נשמע כמו סיפור אדיוטי לילדים בגן). רוע אשר רצח את פרעו באכזריות רק כדי לזכור באישתו (או שזה ביתו, ראיתי את הסרט לפני כמה חודשים, לא זוכר). הוא נקבר בעודו חיי, מתחת לאדמה ב"מונטיפרה", ומחכה להקים לתחייה את אהובתו ויהרוג כל מי שבדרך במיוחד את כל העולם. עובדי פרעה, אשר קברו את הרוע, עדיין שומרים עליו וימנעו מהם להגיע אליו. והם נכשלו בתפקידם. הוא קם לתחייה, רוצה להשמיד את העולם ולעשות מסיבה אם חברתו הנחמדה.
הסרט ערוך בצורה מושלמת. אתה לא יכול לעצום את העיניים אפילו לא לשניה אחת. כל הזמן אקשן או הרפתקה או מומיות או משהו שחשוב לעלילה. אתה לא משתעמם אפילו לא לרגע. האפקטים מצוינים, בגירסאת ה-HD המומיה נראת ממש אמיתית וכמו בתלת מימד. קטעי האקשן, מכות אם המומיות או עם האנשים ששומרים על המומיות, או לברוח מג'וקים רעבים, היו ממש טובים. אקשן מבין המוצלחים שראיתי. כולל קצת קומדיה מדי פעם, לא בדיחות שיגרמו לך להתגלגל על הרצפה אבל החיוך יעלה לך בכמה סצנות בסרט.
לגבי המשחק של השחקנים, כולם היו בסדר. ברנדרן פרייז'ר משחק ממש טוב. גם הדמות הזאתי די מתאימה לו.
לאחר שסיימתי לצפות בסרט הראשון, למרות שהסרט השני כבר יצא, לא היה לי מושג שהוא קיים. חיפשתי קצת מידע על הסרט הראשון באינטרנט, ופתאום אני רואה שיש המומיה 2 והוא כבר יצא ב-DVD. ישר אמרתי לאבא שלי: "אנחנו נוסעים לספרית הסרטים, יש המשך למומיה!". לא נשמתי כשהגעתי הביתה והסרט בידי. ישר רצתי למחשב לצרוב. צרבתי, החזרתי לספריה, ומיד ראיתי בערב יחד עם אבא שלי (ראיתי גם את הראשון עם אבא שלי). והסרט, אחרי כל ההתרגשות, הוא די אכזבה אבל עדיין טוב.
הפעם, לאחר שהביסו את אימוטהפ (הרוע מהסרט הראשון), מעירים אותו שוב. כמובן שלא הם, אלה אנשים אחרים שביניהם הגלגול של אהבתו של אימוטפ. השנה היא שנת העקרב, שנה שבא אפשר לזמן את מלך העקרב לקרב, שבו המנצח יוכל לשלוט בצבא האדיר של אנוביס, וכמובן להשמיד את העולם. איווי נשואה לריק (ההרפתקן מהסרט הקודם) ויש להם בן. הם פוגשים את מגן הרוע מהסרט הקודם, כדי שאימוטפ לא ינצח את מלך העקרב וישלוט בעולם. בעזרת כמה חברים שיש להם פלוץ מעופף (כדור פורח שנראה כמו פלוץ מעופף ליתר דיוק), הם מנסים לעצור אותו.
הסרט הפעם, היה ממש מאכזב, אבל הוא עדיין היה טוב. ההרפתקה היה ממש לא הגיונית, לא שמומיה שקמה לתחייה זה הגיוני אבל זה ממש עבר את הגבול. הרבה יותר עסק בחיפוש/מרדף אחריהם ולא באקשן של להיפגש איתם. הפעם, האקשן ממש לא היה משולב עם ההרפתקה. היה כמה קטעים שהיה אפשר להירדם אם כבר הבנת את העלילה, ולישון בצורה מצוינת במשך רבע שעה בערך. האפקטים היו כמו בסרט הראשון, טובים מאוד ומזכרים תלת מימד אם אתה ראית בגירסאת ה-HD.
ועכשיו, הציון:
את הסרט הראשון ממש אהבתי, אז אני נותן לו 9 מתוך 10.
הסרט השני, אכזב לעומת הסרט הראשון, אבל עדיין היה מספיק טוב כדי שאתם לו "רק" 2 נקודות פחות מאשר לסרט הראשון, מה שאומר, 7 מתוך 10.
ממוצע הציונים לסדרת הסרטים הזאתי היא 8 מתוך 10. נראה לי שהפעם הממוצע די מראה מה דעתי על הסדרה, בניגוד לפעמים שהוא לא.
את הסרט השלישי, שנראה די מבטיח, (תתכוננו לדבר שבגללו אתם תשנאו אותי) אני אראה בבוכרה באמריקה עם השחקנים בתור עוד אטרקציה לטיולי באמריקה.
ועכשיו, לרגע שאף אחד לא רואה, הקרדיטים שבסוף:
הפקתה של חברת ZIPC ביקורות בע"מ:
בימוי: ZIPC
כתיבת תסריט: ZIPC
שחקנים: ZIPC
הבאה לפורום זה והכנה לשידור: ZIPC
עריכה: ZIPC
תודות מיוחדות: למשה על הפינה.
ZIPC עוד יחזור בביקורת על "הלבוי" במהלך סוף השבוע הזה.
כל הביקורות שלי בפינתי "תהיה ביקורתי!" בכתובת:
http://www.qsubs.net...showtopic=13872
נכתב ב- 26/06/2008, 17:18
הפעם באמת קראתי הכל, ואנימסכים איתך, הסרט הרשאון טוב מהשני, לא יודע לגבי השלישי.
הייתי מציע לך ללכת לבכורה של הלבוי 2, זה בטוח יותר שווה מהמומיה 3.
נכתב ב- 26/06/2008, 17:44
אלך גם למומיה 3, גם להלבוי 2 וגם לאביר האפל.זה היה ארוך
הפעם באמת קראתי הכל, ואנימסכים איתך, הסרט הרשאון טוב מהשני, לא יודע לגבי השלישי.
הייתי מציע לך ללכת לבכורה של הלבוי 2, זה בטוח יותר שווה מהמומיה 3.
נכתב ב- 26/06/2008, 17:55
נכתב ב- 26/06/2008, 18:33
נכתב ב- 26/06/2008, 21:16
אלך גם למומיה 3, גם להלבוי 2 וגם לאביר האפל.
לא נראה לי שאלך למומיה, אך להלבוי 2 והאביר האפל אני אלך על בטוח, אני ממליץ לך ללכת לענק הירוק, הרגע חזרתי והסרט ממש טוב, לדעתי מקבל 10/10, אולי זה קשור לזה שאני מת על רוב הדמויות של מקוול וDC
נכתב ב- 27/06/2008, 06:50
שבוע בערך אחרי זה יצאו כל ה-x264 שהם ממש טובים.
לא אלך בקולנוע.
נכתב ב- 27/06/2008, 09:47
הענק הירוק יוצא ב-13 בגירסאת R5.
שבוע בערך אחרי זה יצאו כל ה-x264 שהם ממש טובים.
לא אלך בקולנוע.
אתה משווה קולנוע לR5?
גם אם מדובר בריפ הסופי, יש סרטים שעדיף לראות בקולנוע, זה אחד מהם.
נכתב ב- 27/06/2008, 11:50
תקרא את מה שכתבתי כאן: http://www.qsubs.net...c...st&p=103103
נכתב ב- 27/06/2008, 13:56
אני גר בב"ש והקולנוע מפה בסדר גמור, לא יודע איפה אתה גר אז לא יודע מה הולך שם.
נכתב ב- 27/06/2008, 15:15
האולם בנוי בשיפוע מספיק טוב?
אין ילדים מעצבנים שמדברים כל הסרט אם אתה הולך בשעה לא טובה?
המחיר הוא לא 35 ש"ח?
נכתב ב- 27/06/2008, 18:47
הרמקולים ממוקמים בצורה טובה?
האולם בנוי בשיפוע מספיק טוב?
אין ילדים מעצבנים שמדברים כל הסרט אם אתה הולך בשעה לא טובה?
המחיר הוא לא 35 ש"ח?
הרמקולים ממוקמים בצורה טובה והאולם בנוי כמו שצריך.
אתמול הלכתי לראות את הענק הירוק בהצגה השניה, ב7:30 בערב, והיו שם כעוד 15 אנשים מקסימום, אם היו ילדים הם לא הפריעו.
המחיר הוא 35 ש"ח אבל כמו שאמרתי יש סרטים ששוה לשלם.
נכתב ב- 27/06/2008, 19:03
הרמקולים היו בווליום שלא מוציא אותך חירש? נדיר מאוד. אצלי בבית אני שולט בווליום.
ההקרנה הייתה דיגיטלית HD? בבאר שבע אין. רק בתל אביב. ה-R5 שהם x264 מזכירות HD קצת.
במחיר של כרטיס קולנוע אחד אני יכול להוריד ולצרוב את הסרט 17 פעם (בדוק!).
נכתב ב- 27/06/2008, 19:17
נכתב ב- 27/06/2008, 19:25
יש לי הכרזה רשמית, לאחר שגילו את זה ב-IRC, קוראים לי זאב.
נמאס לי מ"זיפאק" או "זיפיק".
אבל עוד יותר נמאס לי מ"זאביק".
אל תקראו לי "זאביק"
זאב יהיה בסדר.
1 משתמשים קוראים נושא זה
0 משתמשים, 1 אורחים, 0 משתמשים אנונימיים