זה נשמע מפחיד רק בגלל ששומעים את המושג brick, אבל הוא קורה במקרים נדירים במיוחד.
הסיכוי שזה יקרה למשתמש מתחיל שלא פותח קרביים של קבצי מערכת ומתעסק איתם קטן מאפסילון לכל אפסילון גדול מאפס חחח
אני אישית עם HTC DESIRE ומהרגע הראשון שקיבלתי את המכשיר (מחנות פרטית) הוא היה עם רום לא מקורי,
ואני כל כמה זמן מחליף רום כי תמיד יש חידושים ושיפורים, ותמיד רצון למצוא את הרום שאידאלי בשבילך.
לרום מקוסטם מספר יתרונות, אבל למען האמת לא יותר מדי. רוב הדברים אתה יכול לעשות בלי שום צורך בROOT (לעומת אייפון שאם לא פרצת אותו, כמעט ואין לך מה לעשות איתו).
לדוגמה, אתה יכול לבחור איזה רום לצרוב למכשיר, וזה מתחיל במערכת עצמה (2.1, 2.2, 2.3 ואפילו 3.0), אילו תכונות יהיו לרום (לדוגמה, שכל המסך יסתובב כאשר המכשיר מסובב, ועוד דברים שבדר"כ נלקחים מפורטים ממכשירים אחרים), על איזה קרנל הוא יתבסס, אנימציית פתיחה ועוד הרבה דברים (אפשר לקרוא בפירוט של כל רום).
חוץ מזה, יש מספר אפליקציות שדורשות רוט על מנת לעבוד. חלקן תצטרך רק אם כבר יש לך רוט (כמו טיטאניום בקאפ), והשאר פשוט צריכות גישה לקבצי מערכת ודברים כאלה.
אתה יכול לנסות דברים שהם חדשים מהתנור, סקריפטים למיניהם שיכולים לגרום למכשיר להיות יותר חלק ולרוץ יותר מהר, רומים שהודלפו, ועוד הרבה דברים שמפתחים עושים שנה לפני שחברות הסלולר טורחות לשדרג משהו.
בקיצור - רוט זה מפחיד רק בהתחלה. באמת בתהליך הזה אתה תאבד מעט מידע, אבל אחר כך תמיד תוכל לגבות בין מעברי רומים באמצעות nandroid, טיטאניום או מה שתרצה.
בהצלחה